Jdi na obsah Jdi na menu
 


Festival Out of Home

15. 6. 2015

V sobotu 30. května jsme se zúčastnili festivalu Out of Home, který jako každý rok probíhal po celé Praze. Sešly se zde vybrané děti z celkem 23 dětských domovů. V rámci zážitkových her jsme poznávali různá zaměstnání a plnili aktivity spojené s jejich prací. Jedno ze tří stanovišť, které jsme absolvovali, byla Architektura na ČVUT.  Zde jsme se seznamovali s nejznámějšími stavbami světa a jejich tvůrci. Nakonec jsme se sami vžili do role stavitele, a to při aktivitě, kdy jsme měli za úkol sestavit dům dle předlohy.  Díky tomuto úkolu jsme vyhráli speciální cenu, a to dům, který jsme si sami sestavili. To nás všechny velmi potěšilo, jelikož jsme se opravdu při sestavování domu snažili. Další dvě stanoviště jsme absolvovali v Lidových novinách a v centrále Vodafonu.

V neděli jsme se vydali na výlet za poznáním vesmíru. Už dlouhou dobu jsme slýchávali v rádiích o velkolepé výstavě „Gateway to space“ – Bráně do vesmíru a chtěli jsme se jí zúčastnit. Výstava byla o práci kosmonautiky a NASA. Mohli jsme zde vidět modely raketoplánů, družic a také si vyzkoušet simulaci přistávání rakety.

Celý víkend jsme nakonec zakončili rozchodem po Václavském náměstí, kde si někteří z nás vybrali spíše obchody a nakupovaní a jiní zase památky a krásy Prahy.

Naše děti v akci, při plnění úkolu:

http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/10253214196-zpravy-v-16/215411016000530