Jdi na obsah Jdi na menu
 


Putovní tábor

11. 10. 2014

 

Puťák (19. – 26. 7. 2014)
Jako každý rok, tak i tento jsme se s pár zkušenými a odvážnými jedinci vydali opět na putovní tábor, který pro nás připravili organizátoři akce o. s. EUROFAL pod vedením Ing. Pavla Srovnala a jeho instruktorů.
V den příjezdu jsme byli všichni velmi natěšení, co nás letos čeká za úžasnou zábavu a poznání. Organizátoři měli pro nás jako každý rok na seřadišti v Olomouci připravený „startovní guláš“, po kterém jsme plní sil a elánu mohli vyrazit na cestu.
Cesta nás vedla na naše první místo noclehu. Spaní jsme měli přímo na kopci Příhon v Ludéřově. Byla to celkem daleká cesta se všemi těmi batohy a jídlem, ale zdárně jsme kopec vyšlápli a utábořili se. V Ludéřově pro nás měli instruktoři přichystaný super program. Chvíli jsme dopoledne pomohli místním vyplenit cestu k památníku, ale poté jsme měli krásnou prohlídku historické Sýpky.
Další dny jsme putovali do Moravičan a z Moravičan rafty do Litovle. Tam nás čekalo velké překvapení v podobě aquazorbingu, koloběžek a aquacentra, které sídlilo hned vedle našeho kempu.
Poslední přesun byl na námi známý Posluchov. Zde jsme se utábořili kolem ohrady s koňmi. Aktivity, které byly pro nás připraveny, představovaly pro děti velkou zábavu. Absolvovali jsme lanové centrum v Olomouci a také na Svatém kopečku v ZOO, kde jsme zvládli i vědomostní hru o zvířatech, které v ZOO bydlí.
Putovní tábor se nám opět velmi líbil a mnohému nás naučil. S určitostí můžeme říci nebo spíše napsat, že příští rok pro nás bude opět výzvou se zúčastnit.
Za to vše děkujeme celému organizačnímu týmu, který to pro nás všechny mohl díky akci EUROFAL uskutečnit. Děkujeme!!!!