Jdi na obsah Jdi na menu
 


Skvělé prázdniny v Itálii

11. 10. 2012

 

Prodloužené prázdniny



Na dovolenou do Itálie jsme se všichni moc těšili. Dobrá nálada nás neopustila ani po cestě, která trvala bezmála 20 hodin. A protože byl náš pobyt u moře spojený s poznáváním památek, naše první zastavení bylo v Římě a to ve Vatikánu a i když unaveni, přesto jsme si prohlídku sídla hlavy katolické církve, Vatikánského muzea a chrámu Sv.Petra vychutnali a příjemně unaveni odjížděli do městečka Baia Domizia, kde nás čekalo ubytováni.

Další den byl odpočinkový, spojený s koupáním v moři.Většina dětí byla u moře poprvé a tak jsme si naplno užívali sluníčka, dovádění v moři a kdo nechtěl, relaxoval na pláži, poslouchal šumění vln,sbíral mušle anebo stavěl hrady z písku. Tyto dny u moře střídaly výlety a jeden z nejkrásnějších byl na ostrov Capri, pro mnohé z nás byla velkým dobrodružstvím přeprava trajektem z Neapole na ostrov, který je jeden z nejkrásnějších ostrovů Tyrhénského moře. Možnost okružní plavby kolem ostrova nám umožnila prohlídku překrásné Modré jeskyně. A lanovkou, kterou zvládli i ti nejmenší jsme se dostali na nejvyšší místo ostrova a výhled do okolí jsme si zpestřili pravou italskou zmrzlinou.

V polovině pobytu nás čekal další výlet a to do Pompejí- unikátně dochované antické město zasypané při výbuchu Vesuvu v r.79n.l. Vesuv –sopka s rozhledy na Neapolský záliv. Pro některé z nás výlet do Pompejí a sopku Vesuv byl jeden z nejnáročnějších, ale stál zato.

Další výlet byl do kláštera Montecassino- nejstarší benediktýnský klášter, vybombardován za 2.sv.války a následně kompletně zrekonstruován do původní podoby. A zámek Caserta, s nádhernými zahradami a s fontánami připomínající Versailles.

Pobyt nám rychle utíkal ,nastal den a my museli balit a připravovat se na zpáteční cestu s posledním zastavením v Římě a prohlídkou nejkrásnějších antických památek jako je Koloseum, Pantheon, Fontána di Trevi, Španělské schody. Byla to krásná tečka za prázdninami.

Plni nádherných zážitků jsme odjížděli domů.

Díky sponzorům, jsme si prodloužili prázdniny, na které budeme dlouho vzpomínat.

Děkujeme!